facebook

ДепартаментПолитически науки

Актуално

politics_678x410_crop_478b24840a
05.05.2021 16:01

Лауреат в конкурс „Франкофонски кариери“ от Нов български университет

Ванина Нинова, студентка в трети курс на бакалавърска програма „Международна политика на френски език“ в Нов български университет, е сред тримата лауреати от студентите в конкурса „Франкофонски кариери“, организиран от Университетската агенция на Франкофонията (AUF) в България съвместно с Франкофонския център на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България, и в партньорство с компанията TELUS International Europe.

Лауреатите бяха обявени на 28 април 2021 г. по време на виртуална официална церемония в присъствието на Н.Пр. г-жа Закия ел Мидауи, посланик на кралство Мароко в Република България и председател на Групата на посланиците франкофони в България, г-н Мохамед Кетата, регионален директор на Университетската агенция за Франкофонията (AUF) за Централна и Източна Европа, учители и преподаватели по и на френски език.

Конкурсът „Франкофонски кариери“ бе насочен към ученици от гимназии с преподаване на френски език и към студенти, обучаващи се по и на френски език в университетите-членове на Университетската агенция на Франкофонията (AUF) в България. Целта на инициативата бе да предостави на учениците и на студентите възможност да опознаят и да развиват ключови умения за личностно и кариерно развитие. Участниците студенти в инициативата представиха кратък текст на френски език под формата на мотивационно писмо под надслов „J’apprends en français pour devenir (Уча на френски, за да стана)“.

Конкурсът бе осъществен с подкрепата на Председателството на Групата на посланиците франкофони в България.