facebook

ДепартаментПолитически науки

Анна Мария Желева (2010)

Анна Мария Желева (2010)

Анна Мария е студент от програмата по политически науки на френски език и майнър профрама  по админстрация и управление. Средното си образование завършва в 17 СОУ "Дамян Груев"с разширено обучение на френски език и информационни технологии. Владее отлично френски, испански, английски, има и основни познания по немски език. Печели Националния конкурс за диктовка по френски език, както и конкурса за есе на тема "Свободата на реда и редът на свободата" през май 2010г, организиран по повод 5 години от подписването на договора на България за членство в ЕС. Член на клуб "Франкофони"и студентски представител в настоящия Студентски съвет за мандат 2010-2012г.
Стипендиант на продължаваща стипендия по HESP.
Участвала в редица хорови музикални формации, както и във Вокалната формация на НБУ през последните 2 години. Занимава се с любителска фотография. Интереси в сферите  дипломация, журналистика, медии и психология. Притежава сертификат за владеене на френски и испански език на най-високо ниво, както и за бизнес френски, издаден от Търговската палата в Париж.
Водеща сила за нея е вярата, че с времето, усилията,постоянството и старанието, вложени  в действията ще бъдат възнаградени и оценени.