facebook

ДепартаментПолитически науки

Марина Тренчева (2014)

Марина Тренчева (2014)

Казвам се Марина Тренчева и съм студент в програмата по "Политически науки"-5 семестър .В началото на тази година разширих следването си с  майнър програма "Журналистика".Завършила съм средното си образование в 35 СОУ "Добри Войников" с интензивно изучаване на френски език.След гимназиалното завършване прекарах 4 месеца в Париж следвайки курс по френски език и цивилизация,където бях и доброволец към "CROX ROUGE FRANCAISE".
Успоредно със настоящето ми следване участвам в различни доброволчески проекти и събития.Последната инициатива ,от която бях част е свързана с работа с деца бежанци в интеграционния център на ДАБ. Интересите ми до голяма степен са свързани с миграцията,миграционните процеси ,малцинствените общности и човешките права като цяло.Именно за това участвах в различни краткосрочни проекти ,проведени в няколко държави/Италия,Холандия и Турция/,тясно обвързани със социалните процеси и човешките права в съвременния свят.През изминалото лято стажувах в социологическата програма  на неправителствената организация "Център за изследване на демокрацията",където се занимавах  с проекти ,свързани с трафика на хора и интегриране на малцинствените групи в България.
В свободното си време обичам да пътувам,да откривам нови места,да се потапям в непознати светове и култури както и да изучавам нови езици. Заедно с френския и английския в момента изучавам италиански език.